Upcoming Events
ניווט |
Rachel Screening הקרנת רייצ'לBy Anonymous, submitted on שלישי, 23/02/2010 - 19:13
12/03/2010 13:00
רייצ'ל - סרטה של סימון ביטון הקרנה מיוחדת בסינמטק תל אביב דיון בהשתתפות הבמאית והוריה של רייצ'ל ז"ל, סינדי וקרייג קורי יום שישי, ה-12 במארס, בשעה 13:00
"רייצ'ל הוא פסגה של עיתונות חוקרת, ובה בעת יצירת אמנות נפלאה", נעמי קליין.
שתי סיבות טובות להגיע להקרנה: – סינדי וקרייג קורי מגיעים לארץ יחד עם חבריה של רייצ'ל מתנועת הסולידריות הבינלאומית כדי להעיד במשפט שייפתח בחיפה ב-10 במארס. הדיונים בתביעת המשפחה יתנהלו שבע שנים בדיוק אחרי שרייצ'ל נדרסה למוות על ידי בולדוזר, כאשר היא וחבריה ניסו למנוע הריסת בתים על-ידי הצבא. המפגש בסינמטק הוא רגע חשוב של סולידריות ומחווה לזכרה של רייצ'ל. – בית המשפט לא יבקר בזירת האירוע, לא יראה את הריסות הבתים, ולא ישמע את עדי הראייה הפלסטינים הכלואים ברצועת עזה הנצורה. בינתיים, גם חבריה של רייצ'ל עדיין מנועים מלהיכנס לישראל. את כל המראות האלה, ואת כל הקולות המושתקים, תראו ותשמעו בסרטה של סימון ביטון.
על הסרט: היא היתה אמריקאית בת 23 ושמה היה רייצ'ל קורי. היא באה לכאן בינואר 2003 עם קבוצה קטנה של פעילי שלום ונכנסה לרצועת עזה כדי להגן על אזרחים, בתים, עצים ובורות מים. במשך השבועות הספורים שנותרו לה לחיות, היא שלחה כל ערב אי-מיילים הביתה, בהם כתבה שאף סרט דוקומנטרי לא היה יכול להכין אותה למציאות אותה גילתה ברפיח. היא נדרסה למוות ב-16 במארס 2003. סרטה של סימון ביטון עורך תחקיר קולנועי יסודי על המוות הזה. זהו סרט דוקומנטרי מקצועי למופת, שנותן זכות דיבור לכל הצדדים המעורבים באירוע. הסרט מציג את כל הגרסאות, מתבונן בזירת המוות, חושף מסמכים רבים, תמונות, סרטי וידיאו ותצהירים, ונותן לצופה אפשרות לגבש דעה משלו. במהלך הצגת העובדות היבשות, חיפוש האמת על פרשת רייצ'ל קורי הופך אט-אט להרהור רחב יותר על נעורים, אידיאליזם והתנגדות.
RACHEL is a triumph of investigative journalism, and also a stunning piece of art ( Naomi Klein)
This special screening will be presented by film director Simone Bitton, and will be followed by a discussion with Rachel Corrie's parents and friends who came from the US and the UK to testify at the trial which opens in Haifa on March 10. Rachel was killed in Rafah by an israeli army bulldozer on march 16, 2003, just seven years ago. The film is a precise and rigourous inquiry into her death, which gives all the versions of the event and lets the spectator make his own opinion about the facts..
תגובות |
חדשות
ראשון 14 מרץ 2010
שבת 13 מרץ 2010
חמישי 11 מרץ 2010
רביעי 10 מרץ 2010
שני 8 מרץ 2010
ראשון 7 מרץ 2010
שבת 6 מרץ 2010
חיפוש |